Alle, hieronder weergegeven, commentaren werden overgenomen uit de verzamelde papieren of digitale evaluatieformulieren en op de website gezet met voorafgaande instemming van de deelnemers.


(NB: "Persoonlijke Begeleiding Stressreductie & Zelfzorg" = voorloper van wat nu als "Starttherapie" op de website wordt aangeduid.)

"Ik geniet van de rust en de stilte en als de docente ons doet lachen..." Maddy. Deelnemersbevraging Yogareeks juni 2015.

"Al mijn waarnemingen lijken "echter". Ik vind mezelf weer en leer mijn grenzen bewust herkennen."  Sandra. Deelnemersbevraging Yogareeks juni 2015. 

"Ik heb heerlijk en diep geslapen, na lang maar 1x wakker geworden. Zelfs deze morgen de wekker niet gehoord zo diep heb ik geslapen! :) " Jennyfer. Na eerste groepsles Yoga juni 2014.

 

"Ik kan beter relativeren en als gevolg minder stress genereren.
Bijvoorbeeld: voor het eerst ervaren bij bereiding Kerstdiner: rustig, geordend, 1 voor 1
én tijdig klaar ipv me op te winden en mezelf onder tijdsdruk te zetten."
Anja. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie en Zelfzorg  nov 2013 - jan 2014.

 

"Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was super
en ik kijk alvast uit naar de volgende les.
Toen ik thuis kwam zat mijn man ongeduldig te wachten voor mijn verhaal te horen
maar het is zo moeilijk deze belevenis te beschrijven en ik wou eigenlijk verder in deze rust gaan slapen.
Ik heb dan ook zeer goed geslapen (geen nare dromen of bezig geweest met de organisatie van mijn werk).
Dank u wel hiervoor."
Karine. Na eerste groepsles Yoga sept 2013.

 

"Ik wou je bedanken voor al de hulp en inzichten die je mij gegeven hebt.
De reis is al spannend, leuk en confronterend geweest.
Ik ben niet meer dezelfde persoon die ik was toen ik mijn reis met jou begonnen ben.
Ik vind zelf dat ik er lichter en mooier van binnen door geworden ben."
Lore. Persoonlijke Begeleiding & Opvolgsessies mrt-juli 2013.


 

"Bedankt om mij de beginselen van focussen bij te brengen. Ik ben bewuster van mijn
lichaam en geest. Het voelt aan alsof ik neergedaald ben in mijn lichaam op zoek naar de juiste
focus in harmonie met mezelf."
Gert. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie en Zelfzorg juni-aug 2013.

 

"Deze cursus brengt je glimlach terug naar jezelf."
Maya. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie en Zelfzorg juli-aug 2013.

 

"Bij de start stond ik meermaals op ontploffen door de gespannenheid.
Hierover kunnen praten met iemand die mij niet kende, was al een hele opluchting."
Rita. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie en Zelfzorg mei - juli 2013.

 

"Zeer serene en rustgevende praktijkruimte."
Carmen. Groepsreeks Stressreductie en Zelfzorg apr-mei 2013.

 

"Mijn innerlijke-zelf heb ik gevonden, een belangrijk nieuw 'vriendje' waar ik terechtkom!
Dankjewel, Tania."
Manuela. Groepsreeks Stressreductie en Zelfzorg apr-mei 2013.

 

"Tania, bedankt voor de hele fijne lessen! Hopelijk vind ik na de geboorte van mijn kindje
snel de tijd om terug in te pikken in je lessen."
Céline. Yoga op maandagochtend feb - mei 2013.

 

"Ik kan beter omgaan met spanningen, kan deze beter kanaliseren en sneller tot rust komen.
...Deze sessies hebben me meer ruimte gegeven om gewoon te zijn. Hartelijk dank, Tania."

Karen. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie & Zelfzorg dec 2012-feb 2013.

 

"Ik ben er licht sceptisch aan begonnen, maar de opgedane ervaring
heeft me geleerd dat ik dit al veel vroeger had moeten uitproberen."
Peter. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie & Zelfzorg okt-dec 2012.

 

"De laatste dagen heb ik al goed geoefend en dan voel ik me daarna echt wel goed. Ik heb dan echt wel momenten van geluk en ik kan terug wat genieten al is het maar van kleine dingen.
Deze morgen was er een enorme spanning op het werk en ik moet zeggen dat ik er goed op reageer, ik probeer dan zonder iemand het ziet wat ademhalingsoefeningen te doen en dan gaat het beter. Bedankt voor je coaching en goede tips." 
Christel. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie & Zelfzorg sept-okt 2012.

 

"Schitterende cursus, waar ik veel aan heb gehad. Ik ben er zeker van dat ik later opnieuw bij jou een cursus volg. Jij bracht me tot rust."
Jessy. Groepsreeks Stressreductie en Zelfzorg sept-okt 2012.

 

"Ik hoopte mezelf tot rust te kunnen leren brengen in stress-situaties en stel nu vast dat ik gewoon globaal veel rustiger ben geworden en meer relativeer."
Sylvianne. Groepsreeks Stressreductie en Zelfzorg sept-okt 2012.

 

"De training heeft ervoor gezorgd dat ik me bewuster ben van mezelf en leer luisteren naar de signalen die mijn lichaam me geeft." Ellen. Training Mindfulness mei-juli 2012.

 

"Ik ben rustiger en relativeer beter. Als je aan het einde gekomen bent, start met meditatie een nieuw begin!" Els. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie juni-juli 2012.

 

"Een hele andere `denk`wereld is opengegaan voor mij. Wat een ontdekking. Heb het gevoel dat dit het begin is van iets goeds voor mij." Katrien. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie mei-juli 2012

 

"Nu heb ik iets om op terug te vallen: bewust ademen...nooit gedacht dat het zoveel rust, kracht en `mildheid`kon geven. Bedankt, Tania. Tot binnenkort." Joke. Persoonlijke Begeleiding Stressreductie mei-juni 2012

 

"Tania heeft me geleerd dat gewoon jezelf zijn MAG :-) .. Bedankt voor alles wat je me geleerd hebt! Tot in november." Anneke. Training Mindfulness sept-okt 2011

 

"Geweldig leerrijk en de cursus is fantastisch gegeven. Erg aangename sfeer, geweldige docente met een mooie, aangename, rustgevende stem! Proficiat!" Brigitte. Training Mindfulness sept-okt 2011

 

"Ik vond deze "reis" ontzettend boeiend. Het heeft me zoveel rijker gemaakt. Tania, ik heb zoveel geleerd van jou, je was een fantastische gids. Bedankt. Fabienne. Training Mindfulness sept-okt 2011

 

"Ik zou het iedereen aanraden. Door deze lessen te volgen sta je anders in het leven. Je bekijkt vele dingen anders: ruimer, positiever.. . Dankuwel Tania." Katrien. Workshop Mindfulness april-mei 2011

 

"De cursus is een start geweest naar een leven waarin ik mezelf niet meer voorbijloop." Christel. Workshop Mindfulness april-mei 2011

 

 

"Doorademen' is echt een 'way of life' geworden, ik doe het bijna de hele tijd, in de auto, op het werk, thuis... Ik voel me daar heel goed bij en ik voel dat het heel wat spanningen kan wegwerken."   Wim, Mindfulness Training januari-februari 2010

 

"'s Avonds kunnen wij echt wel genieten van onze oefeningen net voor het slapengaan. Vroeger heb ik me wel vaker voorgenomen om wat situps of iets dergelijks te doen, maar na een dag of twee was ik het alweer vergeten. Dat is niet het geval met onze yoga/meditatie. Dat hebben we nu zo ingecalculeerd en als we het een avond eens niet doen, is dat ook een beetje een gemis."  Mark, Persoonlijk Begeleiding 

 

"Mindfulness is een prachtige ervaring. Een geschenk aan jezelf. Het heeft mijn leven echt rijker gemaakt.  Dat je op 8 weken zo een resultaat kan hebben, had ik echt niet verwacht. De persoonlijke aandacht van de lesgeefster voor al haar leerlingen is nog een bijkomend pluspunt. Ze staat open voor vragen en hulp. Zeker om herval bij depressies tegen te gaan is mindfulness een onmisbare schakel. Het verzacht en wijzigt denkprocessen die depressies uitlokken. Ook bij het verwerken van traumatische ervaringen biedt mindfulness inzicht en hulp. Je leert jezelf echt kennen en beseft dan dat je er echt mag zijn." Hilde, Mindfulness Training januari-februari 2010

 

"Mentaal zit ik nog steeds op een sneltrein maar ik ben er mij van bewust. Dat is al heel wat. Fysisch heb ik een grote sprong voorwaarts gemaakt door de dagelijkse oefeningen. Nekpijn is aanzienlijk verminderd en ook rug begint nu los te komen. Is gisteren door de osteo bevestigd;)." Sandra, Persoonlijke Begeleiding

 

"Je cursus is inderdaad het mooiste geschenk dat je aan je lichaam kan geven!"  Liesbet, Mindfulness Training januari-februari 2010

 

"De lessenreeks betekende voor mij een heel mooi groeiproces waarin de thema's voor mij in een perfecte, harmonieus en logische volgorde aan bod kwamen. De oefeningen in mindfulness zijn eigenlijk heel eenvoudig maar enorm doeltreffend. Aan iedere les heb ik iets moois overgehouden, ik ken mezelf plots zo veel beter. Ik ben niet langer strijdlustig op zoek naar iets wat ik nooit zou kunnen vinden."  Sven, Mindfulness Training januari-februari 2010

 

"Het is ongelooflijk hoe je op korte tijd met enkele éénvoudige MF oefeningen alles meer kan plaatsen, en je hierdoor observator wordt van jezelf. Je leert je zo pas echt kennen en je leert inzien waar er werk is aan 'jouw' winkel is. De combinatie met Yoga is ook super: lichaam en geest op één rijtje zetten geeft veel voldoening. Top!! Tania!! "